Jeg ser

på en ø

en flimren

går ikke væk

når jeg blinker

bider i tankestrømmen

ser igennem mig

sætter sig fast

et sted en fornemmelse en sitren

må ud

Drevet af min passion for at skabe, og for at interagere med de mennesker og de fysiske rum som omgiver mig, har jeg kastet mig ud i det usikre liv som billedkunstner på en smuk ø, omgivet af vand og uden fast broforbindelse til verden udenfor.

Sådan er kulturen her på øen, og det er jeg ret vild med og ønsker at bidrage og styrke dette fantastiske nærhedsprincip om, at i fællesskab kan vi løfte alt. Jeg er autodidakt multi-spektral visuelt forankret kunstner, hvor min primære udtryksform er maleri og grafik. Men jeg har i flere år arbejdet indgående med lokaldemokrati og byudvikling, hvor har brugt min kreativitet og skabertrang til at indgå stærke relationer i mindre lokalsamfund, hvor vi sammen har fået sat fantastiske initiativer i søen. Et eksempel på dette er Tåsinge Plads i Københavns første klimakvarter, hvor jeg sammen med en række frivillige beboere skabte fundamentet for den færdige plads ved at eksperimentere og afprøve forskellige midlertidige løsninger på pladsen – både af fysisk og social og mere eventbåret karakter. Senest har jeg udviklet en trafiklegeplads for de mindste børn på Amager i samarbejde med Realdania Fonden og Amager Øst Lokaludvalg.

Jeg har valgt et liv på gyngende grund, med en fremtid der aldrig er sikker og en morgendag der venter med tomme lommer men med masser af eventyr og nye projekter lige rundt om hjørnet. Det er min eventyrlyst og min trang til at bryde ud af det trange og vanedannende hamsterhjul, som har ført mig og min familie fra Amager i København til smukke Ærø. Vi har valgt at sige farvel til storbyen for i stedet at tilvælge et liv i et lidt langsommere tempo her på Ærø, hvor vi har fundet os til rette i vores smukke hjem i Marstal. Jeg har så meget jeg gerne vil gøre for øen, for dens mennesker og for dens fremtid. Jeg vil skabe, jeg hjælper til der, hvor jeg kan gøre en forskel -og har eksempelvis kastet mig ud i så forskelligartede initiativer, som at puste liv i Marstal Sejlklubs juniorafdeling, at hjælpe til med at bevare Marstals smukke byggede miljø igennem bestyrelsesarbejdet for Bevaringsforeningen Snorren – i det hele taget give en hånd med, der hvor det giver bedst mening.

Jeg går rundt og udruger nye ideer til at løfte og virkeliggøre nye byrumsinitiativer her i Marstal. Min første interaktion her i byen har været i samarbejde med Søfartsmuseet og de frivillige på motorfabrikken at sætte de gamle Marstal Motorer ind i en kunstnerisk og æterisk ramme, hvor jeg i samarbejde med Mads Bech Paluszewski-Hau er i gang med at udvikle et interaktivt værk skabt over en Marstal motor. Vi glæder os til at vise det færdige værk i foråret 2022.

I sommren 2021 har vi givet Eriksens Plads og museets spanterejsning over det berømte sejlskib, Bonavista, et nyt kunstnerisk lag, ved med en stedsspecifik installation og performance på performancefestivalen: Økant (www.oekant.dk) at iscenesætte Bonavista og pladsens berømte historiske fortid med en uropførelse af værket: [+] hvor jeg i samarbejde med Mads Bech Paluszewski-Hau skabte et interaktivt værk hvor store lærreder opspændt på Bonavista levendegjorde pladsens iboende sjæl og historie igennem i alt 3 performances med live maleri og lydkunst. Her kan du se et lille et-minuts sammenklip fra vores performances: https://vimeo.com/user20162692.

Du kan også læse mere på Mads Bech Paluszewski-Hau’s hjemmeside: https://reanimationresearch.org/brownian

Udsigt fra ateliervinduet i Marstal 2021- akryl, flydende tusch og olie på lærred. 100 x 100 cm